Всеки печатен проект изисква от вас да балансирате цената, времето за изпълнение и качеството. Когато подготвяте бюджета, преценете фиксираните и променливите разходи. Фиксираните разходи не зависят от броя на копията, които възнамерявате да отпечатате. Те включват плащания за дизайн, написване на текст, редактиране, фотографиране и предпечатна подготовка.

Променливите разходи зависят от предвиждания брой копия – това е времето за работа на печатната машина, хартията и подвързването.

Преценете ресурсите и уменията на работната група, която ще изпълни проекта. Ако имате компетентността и оборудването за изпълнение на някои от предпечатните операции в офиса ви, това ще бъде значително по-евтино, отколкото възлагането на работата на външен изпълнител.

Избягвайте промени в последната минута . Модификациите, направени в късен етап от работата по проекта може да доведе до пропуснат уговорен срок за ангажиране на печатната машина, довършителни такси от печатницата и закъснение в опаковането и доставката на клиента. Като общо правило, колкото по–близо са направени промените до уговорената дата на отпечатване, толкова по-скъпи са те.

Ако вие и вашите партньори разбирате изискванията си един към друг можете да предприемете стъпки, които ще спазят бюджета ви и ще осигурят успех на проекта.

Последно добавени
Връзка с нас

Може да ни изпратиш E-mail и ние ще ти отговорим

Не се чете? Обнови