Когато преглеждате качествени предпечатни цветни проби, изготвени на широкформатен мастиленоструен принтер или на отпечатъци от печатната машина, представени за одобрение, трябва да внимавате за определени проблеми.

Полезно е да разгледате пробите при стандартизирано по ISO осветление с цветна температура 5000 градуса по Келвин.

– Цифрово подготвените предпечатни проби обикновено нямат полутонови точки. Мастиленоструйните проби се преценяват за качество на цветовете и общ изглед. Полутоновите шарки ще се проявят по-късно – на печатната машина

– Внимавайте за липсващи елементи в копието, характеристиките за надпечатване и отношението между черното мастило и другите мастила в областите с надпечатване.

– Проверете дали изображенията са позиционирани правилно и дали в публикацията не са вмъкнали малки позиционни грешки. Понякога тънки като косъм линии се появяват по ръба на фотографиите и не се улавят в електронната и екранна версии на документа

– Внимавайте за цветното тонириране в някое изображение или общо цветово тониране в илюстрациите и фотографиите на публикацията. Това може да е признак, че нещо не е наред в дисплея на вашия компютър и може би не възпроизвежда цветовете правилно.

Последно добавени
Връзка с нас

Може да ни изпратиш E-mail и ние ще ти отговорим

Не се чете? Обнови