Безработен мъж кандидатствал за позицията на хигиенист в много голяма компания. Работодателят го интервюирал, а след това го тествал дали ще почисти добре пода.

Нает сте – казал работодателят. – Дайте ми Ваш имейл адрес и ще Ви изпратя заявление, което трябва да попълните, както и ще Ви пиша кога да започнете.

Мъжът отговорил:
Но аз не разполагам с компютър, нито имам имейл.
Съжалявам – отговорил работодателят, – ако не разполагате с имейл, няма как да Ви наемем.

Мъжът бил обезверен и останал почти без надежда. Той не знаел какво да прави, тъй като имал само 10 лева в джоба си.
Тогава решил да отиде в супермаркета и с десетте лева, които имал, да купи 10 килограма ябълки и след това да ги продава от врата на врата. За по-малко от два часа той успял да удвои капитала си. Повторил това няколко пъти и се върнал у дома с 60 лева. Човекът осъзнал, че може да се изхранва по този начин, и започнал да работи от рано сутрин до късно вечер. По този начин парите му се удвоявали и утроявали ежедневно. След известно време той успял да си купи кола, с която да доставя ябълки из града. След още няколко години си купил и камион. С течение на времето изградил компания за логистика и транспорт.

Пет години по-късно, компанията на мъжа била една от най-големите. Той започнал да планира бъдещето на семейството си и взел решение да си направи застраховка живот. Избрал си компания за застраховане и отишъл да си попълни документите. Когато брокерът го попитал защо не е попълнил своя имейл, човекът отговорил:

Аз нямам имейл.
Въпреки че нямате имейл, Вие сте успели да изградите империя!? – изненадан казал брокерът. – Представяте ли си каква позиция можехте да имате, ако притежавахте имейл.

Човекът се усмихнал и отговорил:
Да. Щях да бъда чистач.

Последно добавени
Връзка с нас

Може да ни изпратиш E-mail и ние ще ти отговорим

Не се чете? Обнови